SEO tips

SEO tips voor uw website

Hoe laat u uw website goede scoren bij zoekmachines zoals Google? Volg deze eenvoudige tips om zoekmachines inzicht te geven in de inhoud van uw website:

Geef bezoekers de informatie die ze zoeken

Zorg ervoor dat uw website pagina’s met kwalitatief hoogwaardige inhoud bevat, vooral de startpagina (homepage). Als uw pagina’s nuttige informatie bevatten, trekken ze veel bezoekers en zal er mogelijks een link worden geplaatst naar uw website. Maak een website die informatie bevat waar uw doelgroep iets aan heeft en schrijf pagina’s waarin informatie op een heldere en correcte wijze wordt weergegeven. Bedenk welke woorden gebruikers zullen typen om de door u geboden informatie te vinden en gebruik deze woorden op uw website.

Zorg dat andere websites doorlinken naar uw website

Dankzij links naar uw website kunnen ‘crawlers‘ van zoekmachines als Google en Bing uw website makkelijker vinden en wordt uw website mogelijk weergegeven op een hogere positie in de zoekresultaten. Voor het weergeven van resultaten voor een zoekopdracht maken zoekmachines gebruik van geavanceerde tekstvergelijkingstechnieken om pagina’s weer te geven die zowel belangrijk als relevant voor de betreffende zoekopdracht zijn. Bedenk dat de algoritmen van zoekmachines onderscheid kunnen maken tussen natuurlijke en onnatuurlijke links. Natuurlijke links naar uw website ontstaan vanuit de dynamische aard van internet, namelijk wanneer andere websites uw inhoud waardevol vinden en aannemen dat uw website dus waardevol zal zijn voor hun bezoekers. Onnatuurlijke links naar uw site zijn speciaal geplaatst om uw site populairder te laten lijken in de zoekmachines.

Nood aan meer tips?

Download de beginnershandleiding voor zoekmachineoptimalisatie  (SEO) van Google.

Download de Google handleiding met SEO tips

Ik kan uw bedrijf verder ondersteunen als SEO consultant met websiteoptimalisatie en zoekmachinemarketing.

Neem contact

One thought on “SEO tips voor uw website

  1. Een omstreden onderwerp en iets waar je eerst veel informatie over wilt lezen voordat je er zelf mee begint. Wanneer je linkbuilding verkeerd toepast dan kan dit namelijk zorgen dat je website juist minder goed gevonden wordt in Google. Bij het goed toepassen van deze techniek kun je er juist voor zorgen dat je website veel hoger in Google komt en op veel zoektermen zelfs de eerste pagina en positie kan bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *