Google marketing

Google Adwords, Analytics en DoubleClick nieuwigheden

Google kondigde op Google Marketing Next 2017 enkele nieuwe initiatieven en features aan voor onder andere Google Analytics, Google Adwords en Google DoubleClick:

In-market doelgroeptargeting

In-market-doelgroepen zijn nu ook beschikbaar voor Google Search, voorheen enkel voor het Display netwerk. Maak een keuze uit doelgroepen om klanten te vinden die onderzoek doen naar producten en actief overwegen services of producten te kopen die u aanbiedt. In-market doelgroepen benut de kracht van machine learning om de koopintentie beter te begrijpen. Het analyseert biljoenen zoekvragen en activiteiten op miljoenen websites om te helpen bepalen wanneer mensen op het punt staan een aankoop te doen en geeft die advertenties weer die relevanter en interessanter voor hen zijn.

Store Sales Measurement

Google zal adverteerders toelaten om transactionele data te importeren in Adwords om zo beter de winkelverkoop en -omzet te meten voor campagnes op Google zoeken en Google shopping. Meting van winkelbezoeken is al beschikbaar voor Shopping-campagnes en campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk. En binnenkort is deze techniek ook beschikbaar voor YouTube TrueView-campagnes om u te helpen het effect van videoadvertenties te meten op de bezoeken aan uw winkels.

Unique reach

Uniek bereik is nu beschikbaar in Adwords (en weldra ook binnen DoubleClick). Statistieken voor uniek bereik meten het totale aantal mensen aan wie een advertentie is getoond. Deze statistieken gaan verder dan algemene cookiestatistieken om u te laten zien hoe vaak uw advertentie aan mensen is getoond op verschillende apparaten, met verschillende indelingen en in verschillende netwerken.

Google Attribution

Er is een nieuwe beta van Google Attributions beschikbaar. Een gratis tool om de rol van diverse marketingstrategieën in het klantenaankoopgedrag te onderzoeken. Conversie-attributie is het toekennen van een conversiewaarde aan de verschillende acquisitie kanalen. De waarde immers niet enkel worden toegekend aan de laatste actie of klik. Google Attribution maakt het voor elke marketeer mogelijk het effect van zijn marketing voor meerdere apparaten en kanalen te meten, alles vanuit één plaats.

Google attribution

U connecteert uw accounts (Adwords, Analytics, Doubleclick, andere bronnen), importeert data en kiest uw attributiemodel. Daarna kunt u resultaten makkelijk exporteren naar Google Adwords om uw campagnes te optimaliseren. Google Attribution maakt het eveneens gemakkelijk over te schakelen naar toeschrijving op basis van gegevens. Toeschrijving op basis van gegevens werkt met machine learning om te bepalen hoe veel credit moet worden gegeven aan elke stap in het traject van de klant: van de eerste keer dat een klant met uw merk in aanraking komt via een eerste zoekopdracht tot en met de laatste klik voorafgaand aan de aankoop. Het analyseert de unieke conversiepatronen van uw account, waarbij de klanttrajecten die een conversie opleveren worden vergeleken met de trajecten waarbij dat niet het geval is. Zo krijgt u resultaten die uw bedrijf accuraat weerspiegelen.

Er is ook een betalende versie voor complexe behoeften en grote bedrijven: Attribution 360.

Bron: Google

 

Bekijk de volledige keynote:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *